•  м. Миколаїв, вул. Молодогвардійська, 36
    • +38 0512 59-07-07
    • averbukh63@gmail.com
    • +38 050 337-20-53
    •         

Психологічна допомога в Миколаєві в клініці доктора Авербуха А.І.

 

Кожен з нас, стикаючись з людьми, які п'ють, приходять до розуміння, що алкоголізм це хвороба і значить лаяти алкоголіка за те, що він п'є - все одно, що лаяти хворого на туберкульоз за те, що він кашляє. Його потрібно лікувати. І якщо він має бажання, то лікування алкоголізму в Миколаєві можна зробити ефективно і гарантувати результат кожному, хто звернеться. Але тут мова піде не про людей, які п'ють, а про родичів цих людей, тим більше в нашій країні ми всі десь родичі хворих на алкоголізм. Буває так, що на прийом приходить жінка і запитує: «Мій чоловік п'є, що мені робити?» відповідь на це питання напрошується сам собою: «Наведіть чоловіка, і я його вилікую». 

Але ця рада є для більшої частини жінок позбавленим сенсу, якби вона могла привести чоловіка, вона б уже зробила, не чекаючи ради. Що ж їй робити, якщо чоловік, дитина, близький і не чужа для вас людина несподівано змінюється, йде в інший світ, залишаючи вас наодинці з незрозумілим почуттям провини і відстороненості?

 

 

Розглянемо деякі ідеї для дружин алкоголіків, враховуючи що чоловік не хоче лікуватися.

Принципово ми повинні змінити життя жінки.

Перше твердження, що алкоголізм - хвороба ми вже обговорили і тому перестанемо лаяти, кричати, чіплятися, скаржитися. Ми знаємо, що це марно. Ми повинні переключити увагу на керівництво своїм життям, яка стала некерованою через спроби когось змінити. Подивіться на себе з боку. Що таке дружина алкоголіка. Всі розмови про те, який чоловік сьогодні, а який він був вчора, а позавчора. Згадайте себе дитиною, згадайте свою шкільну фотографію, згадайте, якою ви були, ясно згадайте цю дівчинку, яка про щось мріяла, у неї були захоплення і плани. А тепер невже все життя зводиться до питання прийде чоловік тверезим або п'яним. Яка вам різниця, якщо ви живете своїм життям, а не його.

Друге положення: сім'я - замкнута система. Багато хто погодиться, що будь-яка зміна поведінки одного члена сім'ї обов'язково викликає зміну поведінки у інших членів сім'ї. І якщо ви робите 100 раз одне і те ж і 100 раз отримуєте один і той же результат. Може бути, є сенс для отримання іншого результату вчинити по-іншому. Змініть свою поведінку (на себе ви можете подіяти) і тоді, швидше за все змінитися поведінка чоловіка.

 

Але як?  Дайте відповідь спокійно для себе:

  • Яким чином Ви допомагаєте чоловікові пити?
  • Як саме Ви це робите?
  • Може бути, Ви приховуєте його пияцтво?
  • Віддаєте борги, зроблені чоловіком?
  • Телефонуйте на роботу і говоріть, що чоловік хворий, в той час коли він просто п'яний?

 

Хіба це не допомога. Він самостійна людина і повинен нести відповідальність за свої вчинки.

Наступний крок - подумайте і складіть список тих людей, кому ви заподіяли зло і спробуйте загладити провину перед ними. Багато жінок дивуються від цього питання.

Якщо у Вас є діти, подумайте, скільки уваги Ви їм не додали, чекаючи і борючись з п'яним чоловіком. Коли Ви в останній раз відвідували батьків. У Вас є подруги, з якими Ви припинили спілкуватися через п'яного чоловіка. Всі ці люди чекали Вашої підтримки, і у Вас може з'явитися бажання загладити цю провину. Зробіть це.

 

Ми можемо визнати помилки, які робили, і почати виправляти їх. У міру того, як Ви ясніше розумієте, свої проблеми, в кожній з вас є всі сили почати нове повноцінне життя:

  1. визнати, що алкоголізм - хвороба; перестати лаяти, кричати, чіплятися і скаржитися, ви знаєте - це марно;
  2. змінити своє, а не чуже поведінку;
  3. жити своїм життям, а не життям чоловіка;
  4. проводити час з дітьми, батьками, подругами.

 

Почніть одного дня. Скажіть собі:

  • Тільки сьогодні я проводжу цей день, і не буду намагатися вирішити всі проблеми мого життя.
  • Тільки сьогодні я буду насолоджуватися життям, буду щасливою.
  • Тільки сьогодні я не буду намагатися підігнати все по свої мірки.
  • Тільки сьогодні я буду поступливою, життєрадісною, буду хвалити людей за те, що вони роблять, і не стану засуджувати за те, що вони не можуть зробити.
  • Я не буду намагатися когось поліпшити або контролювати, кого-небудь крім себе.
  • Тільки сьогодні я знайду трохи часу, щоб відпочити і усвідомити яке життя, і якою вона може бути.
  • Тільки сьогодні я гляну на життя свіжим поглядом і виявлю, що воно чудово.

 

В добру путь! З повагой до вас, доктор Олександр Авербух.

Телефони:
+38 (0512) 59-07-07
+38 050 337-20-53
+38 096 337-20-53

 

Вас також може зацікавити:

 

Як лікувати отруєння алкоголем: ознаки, симптоми і що робити?

 

Понад 600 000 чоловік щорічно потрапляють до відділень невідкладної допомоги в стані алкогольного сп'яніння. І в середньому шість чоловік вмирають кожен день від отруєння алкоголем.

Алкогольне отруєння відбувається, коли людина п'є багато алкоголю протягом короткого періоду часу. Високий рівень алкоголю може відключити частини мозку, які підтримують життєво важливі функції, такі як дихання, серцевий ритм і кров'яний тиск.

Без швидкого лікування - отруєння алкоголем може вбити вас. Людина, яка вжила смертельне кількість алкоголю, вимагає медичної допомоги та ретельного контролю лікаря, поки його організм не зможе позбутися від алкоголю зі свого організму повністю. У деяких випадках людині можуть знадобитися різні методи лікування алкоголізму, такі як детоксикація, допомога лікаря нарколога та реабілітація в наркологічній клініці.

 

Симптоми отруєння алкоголем:

Між алкоголізмом і небезпечним сп'янінням може бути тонка грань. Але знання ознак передозування алкоголю може означати різницю між життям і смертю.

Попереджувальні ознаки отруєння алкоголем включають в себе:

  • - розумова плутанина
  • - втрата координації
  • - блювота
  • - несвідомий стан або напівсвідомість
  • - новільне або поверхневе дихання
  • - напади
  • - липка шкіра
  • - бліда або блакитнувата шкіра або губи
  • - низька температура тіла (переохолодження)

Людина не може відчувати всі симптоми отруєння алкоголем. Не чекайте появи нових симптомів, перш ніж звернутися за допомогою до лікаря нарколога. Алкогольне отруєння може повільно поширюватися і може бути важко виявити спочатку. І це може статися навіть після того, як людина перестала вживати алкоголь.

 

Що робити в процесі отруєння алкоголем?

Якщо у кого-то з ваших знайомих з'являються ознаки отруєння алкоголем, зателефонуйте лікарю наркологу +38 050 337-20-53, +38 096 337-20-53, та проконсультуйтесь

Після того, як ви зателефонуєте, ось що потрібно зробити:

  • - Будьте готові надати інформацію, наприклад, про те, який алкоголь вони пили, коли почали пити і використовувалися якісь наркотики.
  • - Ніколи не залишайте людини, зробіть так щоб хворий не спав, поки не прибуде допомога.
  • - Не залишайте їх в спокої, особливо якщо людина без свідомості. Оскільки отруєння алкоголем впливає на блювотний рефлекс, і хворий може задихатися від власної блювоти і не мати можливості дихати.
  • - Якщо вже блювота наступила, постарайтеся тримати людину в положенні сидячи.
  • - Простежте, щоб людина в стані алкогольного сп'яніння був в теплі з ковдрою.
  • - На жаль, в домашніх умовах мало що можна зробити для лікування отруєння алкоголем. А домашні засоби - такі як кава або холодний душ - марні. Отруєння алкоголем є надзвичайною ситуацією, яку найкраще вирішувати професіоналам.

 

Як довго триває отруєння алкоголем?

На жаль, швидкого отруєння алкоголем не існує. Як правило, людині потрібно кілька годин, щоб оговтатися від алкогольної токсичності. Це може зайняти ще більше часу, якщо вже проявляються наслідки алкоголізму в тій чи іншій мірі.

Людині, яка страждає від проблем з нирками або печінкової недостатності, буде важче відновлюватися після отруєння алкоголем. А важкі випадки отруєння алкоголем можуть призвести до незворотного пошкодження головного мозку, пошкодження печінки і інших проблем зі здоров'ям.

Насправді, 30 відсотків смертей від отруєння алкоголем пов'язані з алкогольною залежністю.

 

Як запобігти отруєнню алкоголем?

Отруєння алкоголем, як правило, є випадковим, але є кілька важливих способів запобігти його.

По-перше, знайте свої межі і уникайте пияцтва. Пияцтво визначається як вживання чотирьох або більше напоїв за одну годину для жінки і п'яти або більше напоїв для чоловіка.
По-друге, ніколи не поєднуйте алкоголь з наркотиками, особливо тими, які уповільнюють роботу центральної нервової системи. Змішування алкоголю та інших препаратів може значно збільшити ймовірність передозування.
По-третє, якщо ви або хтось із ваших знайомих відчуває ознаки високого вмісту алкоголю в крові, негайно припиніть пити. Попереджувальні ознаки того, що ви споживали дуже багато, включають: невиразну мову, погану координацію, втрату пам'яті і агресивне чи необачне поводження.

 

Якщо ви помічаєте в собі або в близьких людях прояв алкогольної залежності, лікування від алкогольної залежності за допомогою лікаря нарколога може бути кращим варіантом.

Якщо ви намагаєтеся позбутися від алкоголізму, допомога фахівців доступна вже зараз.
Ваше нове життя може початися сьогодні з конфіденційного дзвінка +38 050 337-20-53  /  +38 096 337-20-53,

 

Вас також може зацікавити:

 

 

Навіщо потрібна програма 12 КРОКІВ АНОНІМНИХ АЛКОГОЛІКІВ?

Текст написаний керівником групи анонімних алкоголіків.

Пишу для тих, у кого дійсно алкогольна залежність і кого вона дістала так, як свого часу мене. Пишу не для тих, хто просто багато п'є по своїй дурості, а для чоловіків пиття, для тих, кому ця волога доставляла неймовірне блаженство і насолоду, роблячи нас вільними, щасливими і в міру вільними. Алкоголь був тим, з ким я хотів бути разом. Коли мені погано, пив, щоб стало краще, коли у мене радість, пив, щоб вона стала ще більше, пив, коли ноги самі загортали в забігайлівку. І мені завжди було його мало. З ним добре і спокійно, весело і відчуваєш драйв.

Я не хотів відпускати від себе цей стан радості, миру і, ... напишу любові. Любові до цього стану сп'яніння, до якого було все прагнення душі моєї. Я навіть людей починав більше любити. І сила цього, не просто бажання, а саме прагнення, завжди перевищувала турботу про здоров'я, сім'ї, кар'єрі. Ну а так, як я пишу людям розуміючим, то ви знаєте, що такі почуття і такий стан з часом проходять. І потрібно пити більше і більше, вже не для досягнення ейфорії, а що б дотягнутися хоча б до стану середньої паршивості. А при подальшому багаторічному вживанні, ти вже з дерьмово стану вже не виходиш. Чи не п'єш, тобі погано, п'єш ще гірше, тому що не отримуєш полегшення, і тебе ніхто не розуміє. Ти потрапляєш в зачароване коло, з якого немає виходу, а кредитори на порозі. Потрібно за все платити, за всіма рахунками, а платити нічим, і не хочеться більше жити, тому, що все набридло, і все кругом скоти, і ти кажеш Богу, якщо віриш, або ближнім, що вони люблять тільки худобу, негідників і мерзотників . Себе теж не щадиш, кажучи: «я, теж тварина, але все одно краще за всіх цих ваших покидьків, мразь і нелюдів».

І шо робити? Не буду писати, хто і до чого з нас здогадувався, розповімо на групі і тебе послухаємо, якщо захочеш розповісти про своє життя. Так ось, ти не один, і з цією проблемою люди стикаються з часів Ноя. Лікарі сказали, що у нас алергія на алкоголь, і ми з цим погодилися. Але, є в нас ще щось, що потрібно знайти і виправити, щоб звільнитися від цієї пристрасті, від цієї феноменальної тяги, яка сильніше нас, протистояти якій людина не може. Потрібна сила, яка перевищує нашу власну силу. Сила знаходиться в групах, що працюють за програмою 12 кроків.

Це програма Всесвітнього співдружності Анонімних Алкоголіків, реабілітаційна програма, яка працює і дає результати. Вона необхідна для людей які вирішили змінити своє життя.

Це програма для тих, хто хоче кинути пити не для мами, дітей або ідеалів, а для себе. Вона для тих, хто хоче не пити, але нічого не виходить, для тих, хто втомився боротися.

 

Перестань боротися! Приходь до групи АА «ВІДРОДЖЕННЯ». Там такі ж люди, як і ти.

Чоловіки і жінки, що прийняли рішення повірити, що в цьому житті можна змінитися на краще і торкнутися щастя. Немає вступних чи членських внесків, ми не займаємося політикою, не належимо до якоїсь Церковної організації, що не агітуємо і не пропагуємо тверезий спосіб життя.

 

Ми ділимося тим, що у нас є, - своєю тверезістю. Якщо ти готовий її прийняти, приходь.

м.Миколаїв, вул. Молодогвардійська 36, Кліника доктора Авербуха
Вхід з двору.
Середа 18:30. субота в 18:00.
+38 050 337-20-53,
+38 096 337-20-53.

 

Вас також може зацікавити:

 

Що ж таке кодування від алкоголю?

 

Зазвичай ми чуємо від багатьох людей про кодування від алкоголізму. Але що це? І як це працює? Давайте поговоримо про це вдумливо. Ми знаємо, що алкоголізм - це хвороба, коли невелика кількість алкоголю зриває людини в запій. Чому це відбувається?

Справа в тому, що алкоголь в нашому організмі розщеплюється двома ферментами: алкогольгідрогеназой і ацетатдегідрагеназой. Відбувається це в такий спосіб:


                              1                                                              2
Алкоголь Алкогольдегидрогеназа    Ацетат  Ацетатдегадрогеназа   CO2 + H2O + дофамин.

 

У тих людей, у яких
І - реакція йде швидко, а
ІІ - реакція йде повільно
утворюється багато ацетату, а він сам по собі токсичний і викликає отруєння. Тому ці люди будуть отримувати неприємні відчуття при прийнятті алкоголю, тобто отруєння алкоголем.

Організм у середньостатистичної людини утилізує алкоголь з розрахунку 20 мг чистого спирту в 1 годину. 20 мг - це 50 ml горілки, 200 ml вина або 500 ml пива. Тому при прийнятті такої кількості алкоголю в годину ні сп'яніння, ні отруєння у здорової людини не буде. При прийнятті більшої кількості алкоголю буде накопичуватися ацетат і викликати отруєння.

 

Кодування від алкоголю - це введення ліків, які блокують ацетатдегідрогеназу

 

Алкоголь Алкогольдегидрогеназа    Ацетат  Ацетатдегадрогеназа   CO2 + H2O + дофамин.


і розщеплення алкоголю відбувається до ацетату. Сам ацетат токсичний і замість задоволення людина відчуває фізичне покарання: починається блювота, головний біль, падіння тиску, аж до втрати свідомості, задуха. Пити ставати неможливо. Невелика доза алкоголю (незалежно від виду: пиво, джин-тонік, вино, горілка) дає жорстку реакцію.

 

ПИТИ НЕМОЖЛИВО!
І у людини з'являється шанс отримувати задоволення від тверезого життя. Ці препарати і дозування їх, методи введення підбираються лікарем.
І це перший крок до тверезого життя.
Наш центр здійснює всі види таких послуг.

Лікування алкогольної залежності проводитися в центрі щодня з 9.00 до 18.00

 

Більш детальну інформацію можна дізнатися за телефонами:
+38 (0512) 59-07-07
+38 050 337-20-53
+38 096 337-20-53

 

Вас також може зацікавити:

 

Лікування алкогольної енцефалопатії в Миколаєві в клініці Доктора Авербуха

 

Ще в далекому 1887 році С.С. Корсаков у своїй дисертації описав своєрідний психоз, що поєднується з поліневритом. Це був розлад пам'яті на події, які недавно були, або пацієнт не пам'ятав навіть те, що з ним відбувалося протягом останнього року. Такий психоз переходить в недоумство.

Існує велика кількість форм енцефалопатій з більш-менш тяжким ураженням мозку. Але інвалідність мозку може побачити навіть не фахівець.

Що ж таке енцефалопатія? Це мозкова недостатність. Кожен з нас зі шкільного курсу біології пам'ятає, як виглядає наш мозок. Сіра речовина - саме та частина мозку, де відбувається аналіз і переробка інформації і прийняття рішень. Площа поверхні мозку 2200 см2 і тому він може поміститися в черепній коробці тільки складений, звідси і утворюються звивини і борозни. Весь мозок розділений на 4 частки, кожна з яких має певні функції.


Але сіра речовина мозку покриває не тільки кору мозку. Навколо таламуса багато областей, що мають сіру речовину - це лімбічна система, що відповідає за емоції і потяги. Зберігання та вилучення інформації з'єднує несвідоме з корою головного мозку (зі свідомістю). Що ж відбувається, коли ми п'ємо 20 грам чистого алкоголю - на годину розщеплюється в печінці, а частина, що залишилася алкоголю просто вбиває клітини нашого мозку. І перші ознаки порушення функцій мозку - це погіршення пам'яті, зниження уваги, працездатності і критики, депресивні стани, погіршення сну. І чим більше цих проявів, тим більше тяжкість ураження структур головного мозку, а це, в свою чергу, змінює характер.

Скільки разів мені доводилося чути про людину, що він добрий, порядний, добрий, спокійний, працьовитий, врівноважений, наполегливий і т.д. і часто описуємо цими епітетами риси характеру. Але, по суті, риса характеру - це стійкий стереотип поведінки в певних ситуаціях. І розглядати поведінку без ситуації не маємо ніякого сенсу.

Ми можемо визначити рису характеру як боягузтво для людини, яка боїться стоматолога. Але та ж людина в іншій ситуації може проявити небачену сміливість. Тому відривати стереотип поведінки від ситуації, більш того, привласнювати йому рису характеру, по крайней мере, нелогічно. Давайте краще подивимося на реакцію, які змінюються в зв'язку з вживанням алкоголю.

 

У здорової людини ми можемо передбачити, як він буде діяти в тій чи іншій ситуації. Ці реакції можуть бути більш-менш виражені, але вони передбачувані.

 

Реакцію людини, яка зловживає алкоголем в тій чи іншій ситуації передбачити складно.

Характер (а саме стереотип поведінки в зв'язку з ситуацією) залежить від світогляду, знань, досвіду, отриманого індивідуумом в процесі життя, а також стереотипом автоматичних дій - реакцій (навичок). Це дозволяє будь-якій людині в дуже короткий термін зрозуміти ситуацію і дати швидкий адекватну відповідь. Оскільки характер - це набір автоматичних дій і певною мірою кожна людина залежить від свого характеру. В силу наростаючої інвалідизації мозку втрачається така залежність людини від характеру. Він не може скористатися тим набором автоматизованих дій, тобто без апарату характеру. Як фізик без апарату математики не зможе описати будь-які явища, так залежний від алкоголю людина не має постійного набору адекватних дій. І все поведінка залежить від ситуації: сьогодні один набір дій, а завтра в тій же ситуації вже інший. Але це вже нова особистість. У здорової людини мотиви або спонукання формуються в процесі досвіду. Якщо в одних і тих же ситуаціях стереотип поведінки закріплюється, то мотив або спонукання стає невід'ємною характеристикою особистості. У нашому випадку у людей залежних це сталість реакцій порушується. Якщо до вживання алкоголю можна було передбачити як буде вести себе людина в певній ситуації, то з розвитком алкоголізму поведінка залежить від випадкових фактів або подій.

Термін «деградація» передбачає стійке зміна центральної нервової системи, зміна вольової, емоційної та інтелектуальної складової. Ми розглянемо інтелектуальний дефект, так як він не так очевидний як інші.

У мисленні алкоголіків з'являється конкретність в поєднанні з вузькістю мислення. Спробуйте запитати алкоголіка, чим відрізняється птах від літака? 6-річна дитина легко відповість на це питання. Порівняйте відповіді, проаналізуйте їх. У алкоголіка порушується пам'ять, особливо процес запам'ятовування.

Такі зміни називаються енцефалопатією, зазвичай токсичної. Енцефалопатія найчастіше - процес незворотний. Варто ще раз сказати і підкреслити той факт, що інвалідність або смерть - це типовий вихід з таких станів.

Що ж робити, якщо у Вас був психоз, якщо Вам поставили діагноз «алкогольна енцефалопатія» або «алкогольна залежність»?

 

Звичайно ж, КИНУТИ ПИТИ І ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЛІКАРЯ нарколог! Як би це не було важко. Тільки тоді у Вас є шанс!

 

Більш детальну інформацію можна дізнатися за телефонамз 9.00 до 18.00:
+38 (0512) 59-07-07
+38 050 337-20-53
+38 096 337-20-53

 

Вас також може зацікавити:

 

Ми бачили не раз людей, які страждають запоями. Але що ж таке алкогольний запой? Це стан, що характеризується наступними ознаками:

1. втрата кількісного контролю - хворий не може зупинитися. Випивши 100 грам горілки, як кажуть самі хворі, «починають відмовляти гальма».

2. втрата ситуаційного контролю - втрата здатності судити про місце і ситуації, що допускають або неприпустимих прийом алкоголю.

Фізична ломка, подібно голоду і жадобі, рухає людину в напрямку прийняття алкоголю.

Поява абстинентного синдрому.

Для запою характерний початок після прийняття невеликої кількості алкоголю (навіть випадково). Також для запою характерно збіг з періодами дискомфорту внутрішньої напруженістю і закінчується фізичною і психічною слабкістю.

Абстинентний синдром (синдром відміни).

  • 1 ФАЗА: У хворих тілесні прояви виражені незначно. В даному випадку купірування (зняття) важких станів можна досягти прийняттям душу, кави, міцного чаю і т.д.
  • 2 ФАЗА:  З'являється тремор рук, пітливість, сухість у роті, тахікардія (прискорене серцебиття), гіпертензія (підвищення артеріального тиску), блювота, головний біль, запаморочення, порушення сну і апетиту, порушення в тих органах, які були неблагополучні до пияцтва.
  • 3 ФАЗА. До всього, що описано в 2 фазі, додаються і психічні зміни - перша ознака майбутніх алкогольних психозів. А саме:
  • - напруженість,
  • - почуття тривоги,
  • - ідеї самознищення,
  • - розлад сприйняття.

Ці прояви іноді свідчать про приховане психічне захворювання. Саме в цій фазі виникають епілептичні припадки або алкогольні психози. Зазвичай ці симптоми наростають в процесі падіння інтоксикації, досягаючи максимальної виразності на 3-4 добу. Тому спроби деяких людей швидко зняти інтоксикацію не завжди виправдані, так як «відкопуючи без прикриття» призводять до «розкопування» білочки.

Тому інтоксикаційна терапія вимагає в цих випадках деяких деталей, які зазвичай знає фахівець. Медикаментозний вихід із запою, переривання запою, зняття інтоксикації проводить лікар - нарколог в нашому центрі.

Лікування алкогольної залежності проводитися в центрі щодня з 9.00.

Більш детальну інформацію можна дізнатися за тел. (0512) 59-07-07, 050 337-20-53, 096 337-20-53 з 9.00 до 18.00

 

Вас також може зацікавити: